Alles over het VCA VOL examen

Met een VCA VOL cursus leer je als leidinggevende bewust worden van de risico’s op de werkvloer en leer je daar ook goed mee omgaan. Daarnaast ben je een aanspreekpunt voor je collega’s en opdrachtgever als het gaat om veilig en gezond werken. Een VCA VOL opleiding is niet alleen voor leidinggevenden binnen een bedrijf, maar ook voor ZZP’ers die werkzaam zijn als onderaannemer voor een opdracht. Veel bedrijven vragen om een VCA VOL diploma en het is dan ook zeker aan te raden om deze cursus te volgen.

Tijdens de cursus leer je mogelijke gevaren te herkennen en snel te handelen. Je leert alles over werkplekeisen in het algemeen. Daarnaast ontwikkel je meer kennis over arbeidsomstandigheden en milieu, arbo in de praktijk, persoonlijke beschermingsmiddelen en meer. Gevaarlijke stoffen, etikettering en signalering, handgereedschap en gereedschapsmachines: het komt allemaal aan bod tijdens de VCA VOL cursus. Dit alles wordt afgesloten met het VCA VOL examen.

Zelfstudie en een VCA VOL examen op locatie

Het is goed mogelijk om te kiezen voor zelfstudie waarbij je door middel van een boek jezelf de nodige kennis leert. Het afnemen van een examen gebeurt wel op een daarvoor bestemde locatie. Door heel Nederland zijn locaties waar je het examen kunt maken. Na het succesvol afronden van de cursus door het behalen van het examen krijg je het certificaat dat 10 jaar geldig is. Met dit certificaat toon je aan dat je op de hoogte bent van gevaren op de werkvloer. Daarnaast is het voor bedrijven aantrekkelijk om te kiezen voor een leidinggevende met een VCA VOL diploma.