De twijfelaar: een 140×200 matras

Heerlijk slapen

De matras van 140×200 of 120×200 wordt vaak een twijfelaar genoemd. Vooral de laatste is een gangbare maat voor een twijfelaar maar veel consumenten beschouwen een 140×200 matras ook als twijfelaar. De gangbare maat voor een tweepersoonsbed is 160×200 of 180×200. Een twijfelaar is net iets minder breed.

Goed slapen

De naam ‘twijfelaar’

Een twijfelaar is een bed met afmetingen tussen een eenpersoonsbed en een tweepersoonsbed in. Dit betekent dat het dus ruim is voor een persoon maar krap met twee personen. De naam is een verwijzing naar die afwijkende breedte: het bed twijfelt in welke categorie het thuishoort. 

Ruimtebesparende oplossing

Waarom zou je voor een twijfelaar kiezen als het eigenlijk te groot is voor een persoon en ongeschikt voor twee personen? De voornaamste reden is om ruimte te besparen. Een twijfelaar is kleiner dan een tweepersoonsbed en past daarom in kleinere ruimten. Voor een studentenkamer of smalle slaapkamer is dit bed dus ideaal.

Als eenpersoonsbed is de twijfelaar vooral populair bij mensen die veel ruimte nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze veel draaien gedurende de nacht. In dat geval kan de extra ruimte ervoor zorgen dat je toch een prettige nachtrust hebt. 

Massief houten stapelbed

Voor de kinderkamer

Slapen jouw kinderen samen op een kamer en vind je twee losse bedden of een stapelbed maar niks? Dan is de twijfelaar een goede optie. Voor twee kinderen heeft de twijfelaar namelijk een perfecte afmeting en veel broers en zussen vinden het hartstikke leuk om samen te mogen slapen.