Eenvoudige stappen naar een geweldige nieuwe uiterlijk voor jouw trap

Trappen zijn niet alleen een essentiële manier om verschillende niveaus van jouw huis met elkaar te verbinden; ze zijn er een mooi onderdeel van! Deze gebieden met veel verkeer kunnen echter door dagelijks gebruik tekenen van slijtage vertonen, waardoor jouw huis er moe uitziet. Hieronder lees enkele stappen voor een mooie uiterlijk voor jouw trap.

Essentiële materialen voor het schilderen van trappen

Een trap verven kost tijd, maar zodra je het afgerond hebt zul je hier tevreden over zijn! Zorg ervoor dat je de juiste materialen bij de hand heeft voordat je met het project begint. Dit zorgt ervoor dat je zonder onderbrekingen gestaag kunt werken nadat je bent begonnen. Als je een schilder en decorateur inhuurt, zullen zij ervoor zorgen dat deze essentiële materialen voor je worden verzameld zodra je de verfkleur hebt uitgekozen. Houd er echter rekening mee dat als jouw schilder en decorateur de benodigdheden aanschaft, de kosten hiervoor aan hun factuur worden toegevoegd om de materiaalkosten te dekken.

  • Schuurpapier in verschillende korrels, van grof tot fijn
  • Penseel (gebruik een type dat wordt aanbevolen voor de verf die jij hebt gekocht)
  • Verfroller
  • Laat doeken vallen
  • Schilders tape
  • Primer
  • Verf geschikt voor vloeroppervlakken (let op duurzaamheid en slipvastheid) 

Als jouw trap zich in een gebied bevindt dat veel wordt gebruikt, wil je ook een stukje karton bij de hand hebben om elk niveau toegankelijk te maken terwijl je aan het schilderen bent. Dit kan gebruikt worden als herinnering aan welke stappen gebruikt kunnen worden tijdens het schilderen.

Hoe je jouw trap klaarmaakt

Je trap klaarmaken om te schilderen is cruciaal voor het behalen van goede resultaten. In feite is een goede voorbereiding een sleutelfactor voor prestaties en levensduur, dus beknibbel niet als het op voorbereiding aankomt. Een belangrijke stap is het bepalen van de nieuwe look voor jouw trap. Dit zal je  helpen om de juiste materialen te vinden om met de klus te beginnen, en de zekerheid dat deze correct zal worden uitgevoerd. Kijk online voor enkele ideeën over hoe trappen kunnen worden opgefrist of zelfs getransformeerd!