Gevarieerde werkplekken binnen technische vacatures

technische vacatures

Er zijn technische vacatures, binnen veel verschillende branches. Zo vind je technische banen in de bouw, in de landbouw, maar ook in de logistiek of het onderwijs. Bij die laatste kun je denken aan een baan als docent binnen het techniekonderwijs. Maar bij grote scholengemeenschappen of grote campussen is er een technisch specialist aanwezig die veelzijdige hand – en spandiensten kan verrichten.

Technische vacatures in de bouw

In de wereld van de bouw kun je verschillende functies vervullen. De ene keer ben je als leidinggevende bezig bent het verbeteren van technische processen en het controleren of opleiden van de technische dienst. De andere keer maak je onderdeel uit van de technische dienst en maak jij dakpannen, tegels, bakstenen of andere producten.

Banen bij particuliere organisaties of instellingen

Grote instellingen en organisaties hebben meestal een technische dienst. Simpel gezegd zorgen zij ervoor dat alles goed loopt en ook blijft lopen. Reparaties, technisch onderhoud, het interpreteren van tekeningen en verantwoordelijkheidsgevoel zijn jou niet vreemd. Ook schoonmaakwerkzaamheden (wegbrengen van afval) en facilitaire dienstverlening (huur en verhuur) kunnen bij de taken horen.

Hbo en master niveau

Technische vacatures voor hbo en master opgeleiden, zijn vaak leidinggevende functies. Als projectleider of coördinator overzie jij het geheel. Je implementeert bijvoorbeeld nieuwe technische processen en zorgt ervoor dat de technische dienst ermee kan werken. Of je maakt analyses, traint medewerkers op verschillende locaties, maakt plannen voor de aanschaf van nieuwe machines en stelt procedures en voorschriften op. Een vooropleiding als werktuigbouwkunde, elektrotechniek of technische natuurkunde kan dan passend zijn.

Hoofd van een technische dienst

Als hoofd van een technische dienst wordt natuurlijk verwacht dat je zelf ook twee rechterhanden hebt. Je kunt goed samenwerken, bent resultaatgericht en besluitvaardig.

Je bent verantwoordelijk met je team voor reparaties, storingen en onderhoud. Je werkplek bepaalt welke werkzaamheden daarbij horen. In een groot kassencomplex zijn de uit te voeren werkzaamheden anders dan wanneer je voor verschillende bedrijfsverzamelgebouwen werkt. Naast handigheid en technisch inzicht is het belangrijk om goed uit je woorden te komen en communicatief sterk te zijn. Zodat je zowel kunt rapporteren aan je leidinggevende, maar ook je team aan kunt sturen.

Het complete plaatje

Technische vacatures worden aangeboden vanuit veel verschillende bedrijven en instellingen. De ene keer werk je ook als dienstverlener, de andere keer als trainer en docent. Maar het kan ook zomaar zijn dat je veel storingen en reparaties oplost. Wanneer je zoekt naar geschikte vacatures merk je dat er voor ieder opleidingsniveau andere functies te vinden zijn.