Het nut van verplichte verlichting auto

Verplichte verlichting auto

Het is een van de belangrijkste onderdelen van een auto: de verlichting. Verlichting is belangrijk om zelf zicht te hebben, maar ook om zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers. Er zijn verschillende soorten autoverlichting die zeer belangrijk zijn om te hebben. Doet een van de soorten verlichting het niet of werkt het niet meer goed? Dan is het altijd belangrijk om dit te laten herstellen. Zo weet je zeker dat je veilig de weg op gaat en dat je goed zichtbaar bent. Verplichte verlichting auto is belangrijker dan je wellicht denkt.

Verplichte verlichting auto

Dit is de verplichte verlichting auto

Onder andere de dagrijlichten zijn belangrijk: dit maakt auto’s overdag beter zichtbaar en dit is prettig voor alle weggebruikers. Deze verlichting gaat vaak automatisch aan wanneer de motor van de auto gestart wordt. Ook het dimlicht is een standaard verlichting die moet werken. Wanneer er sprake is van mist, hevige regen of sneeuw is deze verlichting van belang, maar ook wanneer je in het donker rijdt. Verder is het parkeerlicht ook verplicht. Deze verlichting maakt duidelijk wanneer je een parkeermanoeuvre uitvoert. Het grootlicht behoort ook tot de verplichte soorten verlichting voor in de auto. 

Het mistlicht, de achterlichten en de kentekenplaatverlichting zijn daarnaast ook verplicht in een auto. Een verkeerde of niet werkende verlichting kan ervoor zorgen dat je auto wordt afgekeurd bij de APK en daarnaast riskeer je ook een boete. Het is daarom belangrijk om dit regelmatig te controleren en indien nodig te laten herstellen.