Je eigen gezondheid meten

glucose teststrips

Elke dag proberen wetenschappers en dokters steeds meer uitvindingen op de markt te brengen, om zo te zorgen dat mensen het steeds gemakkelijker krijgen wat betreft hun gezondheid. Er zijn al veel nieuwe handigheidjes uitgevonden, maar welke zijn handig voor jou, en wat zijn de beste uitvindingen tot nu toe? Eén specifiek handigheidje voor mensen met bloedafwijkingen is waarbij je nu steeds makkelijker je glucose-, cholesterol-, hemoglobine-, en ketonen levels kan meten met behulp van glucose teststrips. Wat zijn deze uitvindingen, en hoe werken ze ten voordele van jou en de mensen om je heen? 

Glucose, ketonen en cholesterol meten

Mensen die bloedafwijkingen hebben, weten vaak wel hoe hun bezoekjes aan de dokter er meestal aan toe gaan. Met deze glucose teststrips is het veel makkelijker om je bloedsuikerspiegel te meten, zonder hulp van de dokter, een specialist, of iemand om je heen. 

Het enige dat je nodig hebt is een meter voor de afwijking die je hebt die je van tevoren al hebt aangeschaft. Ook dat is makkelijk te bestellen op grote sites, of te bestellen bij je huisartsenpraktijk. 

Daarna gaat het vrij makkelijk en simpel; je steekt de strip in de meter, stelt de instellingen af op je eigen gegevens op dat moment (heb je wel of niet gegeten, en bij sommige meters is dit niet eens nodig), en daarna prik je met de meter via een naald in je vinger. De druppel bloed moet dan terecht komen op de meter en dan heb je de resultaten binnen een paar seconden. 

glucose teststrips

Welke meter en strips heb je nodig?

Er zijn dus meerdere bloedafwijkingen waar deze teststrips goed bij van pas komen. Zo hebben mensen met diabetes een meter nodig die een aantal keer per dag hun glucose levels meten. Ook mensen met hemoglobine moeten ervoor zorgen dat de zuurstof in hun bloed niet te veel afneemt. Cholesterol en ketonen hebben meer te maken met vetwaardes in je lichaam – bij cholesterol mogen deze waardes niet te hoog zijn, en bij ketonen mogen deze levels niet te laag zakken. 

Bij alle vier de afwijkingen moet je dus je bloed kunnen meten, en hierbij helpen zo’n meter en teststrips dus zeer goed, snel en effectief.