Lekkage in de cv? Zit niet te lang in de kou en zet snel een lekdetectiebedrijf in!

lekdetectie Amsterdam

Natuurlijk is geen enkele vorm van lekkage prettig, maar als je te kampen hebt met een cv-lekkage (oftewel een lekkage ergens in het centrale verwarmingssysteem van je huis), dan heb je pas echt een probleem, zeker als dit net in de winter op een koude dag gebeurt. Een cv-lekkage leidt er immers vaak toe dat je je verwarming in principe niet meer aan kunt zetten, althans, niet zonder de lekkage verder te verergeren. Zaak dus om snel een specialist op dit gebied in te schakelen. Vooral als de exacte plek van de lekkage moeilijk te achterhalen lijkt is het verstandig een expert op het gebied van lekdetectie in Amsterdam te benaderen.

Deze onderdelen van de cv-installatie zijn gevoelig voor lekkages

Het centrale verwarmingssysteem functioneert nog steeds in veruit de meeste gevallen door vanuit de cv-ketel (warm) water door de leidingen tot in de radiatoren te pompen. Dat dit systeem gevoelig is voor lekkages is dus eigenlijk niet eens zo verrassend. Hieronder lees je bij welke onderdelen van de cv de kans op een lekkage het grootst is:

  • In of rond de cv-ketel zelf.
  • Het expansievat.
  • In de eventuele ingebouwde boiler.
  • Alle leidingen die direct of indirect in contact staan met de ketel.
  • De radiatoren.
lekdetectie Amsterdam

Waarom ontstaan cv-lekkages eigenlijk?

Soms komt het voor mensen als een volslagen verrassing als zij geconfronteerd worden met een cv-lekkage. Dit omdat de ketel, de leidingen en de radiatoren nochtans in uitstekende conditie leken te verkeren. Dat een lekkage dan toch kan voorkomen ligt aan het feit dat als je in het najaar voor het eerst sinds maanden de verwarming weer aan zet de leidingen even wat uit kunnen zetten. Er komt dan ook meer druk te staan op de leidingen. Dat terwijl er maandenlang niets in die leidingen is gebeurd. Deze plotselinge activiteit kan leiden tot kleine beschadigingen in het leidingwerk en of bestaande scheurtjes kunnen veranderingen in daadwerkelijke lekkages.