Met de gasanalist veilig kunnen werken

Werken met gassen kan erg gevaarlijk zijn. Veel van de gevaarlijke gassen krijg je onopgemerkt binnen en hoe meer je ervan binnenkrijgt, hoe gevaarlijker dit voor je gezondheid kan zijn. Een gasanalist is daarom geen overbodige luxe. De gasanalist is een expert op het gebied van gas detecteren en opletten tot wanneer het veilig is om ermee te werken. Een goede gasanalist vind je niet zomaar, die komt vanuit G4S Safety Solutions. Alleen dan weet je zeker dat de gasanalist ook echt de juiste man is om jou veilig te laten werken.

De taken van de gasanalist

Een gasanalist doet meer dan alleen meten hoeveel gas er in de lucht hangt. Dat kan een machientje namelijk ook gewoon doen. De gasanalist kijkt naar het hele plaatje en voorziet in alle hulp voor alle veiligheidsrisico’s die er aan het werken met gassen kan kleven. Zo houdt de gasanalist op meerdere vlakken toezicht en controleert hij de vergunning die werken met bepaalde gassen mogelijk moet maken. Bovendien is de gasanalist het eerste aanspreekpunt als een gesloten ruimte afgesloten moet worden vanwege een gaslek of -probleem en degene die het sein moet geven wanneer er wel weer veilig gewerkt kan worden. De gasanalist is dus eigenlijk een toezichthouder voor alles om veilig met gassen te kunnen werken.

Kies voor de beste gasanalist

De gasanalist van G4S Safety Solutions is professioneel getraind en beschikt over de belangrijkste certificaten voor het meten van gassen, het werken met open vuren, de wacht houden over een afgesloten ruimte en ga zo maar door. Bovendien kan de gasanalist werken met vrijwel alle standaard gassen waar tegenwoordig mee gewerkt wordt en blijft zijn kennisniveau op peil in de huidige omstandigheden. Als je nog op zoek bent naar iemand die je kan helpen om veilig te kunnen werken met giftige en misschien zelfs dodelijke gassen, dan is het een zeer goed idee de gasanalist van G4S Safety Solutions in te schakelen.