Variatie in de tuin: Kies een olijfboom

Wil je een boomgaard in de tuin? Dan kun je een olijfboom kopen. De olijfboom is een mooie plant met een subtropische look uit het Middellandse zee gebied. In Italië worden olijven veelvuldig voor gerechten gebruikt. Een olijfboom kan ook in jouw tuin haar heerlijke vruchten afwerpen voor in diverse gerechten. De boom heeft een exotisch uiterlijk en staat mooi in combinatie met andere exotische planten zoals citrusbomen en vijgenbomen. Olijfbomen zijn zowel in struiken te krijgen als in bomen op stam. Deze bomen kunnen ook aardig hoog worden. Het is daarom belangrijk om voldoende ruimte te hebben in de tuin. Elke olijfboom heeft zijn eigen verzorging nodig. De elegante exotische Bonsai behoort ook tot de groep van de olijfbomen.

Olijfboom kopen: Soorten olijfbomen voor in de tuin

Olijfbomen zijn er in bijzondere vormen. Velen hebben een bolvormige bos van bladeren met sierlijke stammen. De struiken kunnen vrij breed worden. Terwijl een olijfboom op een lange smalle stam vrij hoog kan groeien. De Olea Europea wordt veel verkocht en kan een enorm formaat bereiken. Er zijn diverse soorten van deze groep. De Olijfboom Bonsai is een unieke plant om te zien. De boom heeft een prachtige dikke stam en volle bos van bladeren in diverse groentinten. De Pon Pon is tevens een bijzondere eye-catcher vanwege zijn prachtige vormen. De takken lijken net armen die bosjes bladeren dragen. Door hun mooie uitstraling en bijzondere groei zijn de bomen vrij prijzig. Maar het maakt de achtertuin wel heel origineel. Een olijfboom kopen vraagt ook wat kennis over de verzorging om ze een lange levensduur te geven.

Hoe verzorg je olijfbomen?

Een olijfboom kopen vraagt wat kennis. kun je bij elke olijfboom lezen hoe deze verzorgd moet worden en op welke plaats hij het beste in de tuin kan staan. De bomen zijn zon gewend maar kunnen ook een halve schaduwplaats hebben. Ze zijn bestendig tegen vorst van temperaturen tot -12 in een pot en -18 in de grond. Bij extreem lage temperaturen onder de -12 is afdekken gewenst. De grond moet in de zomermaanden voldoende worden bemest. Dit kan per twee maanden. Daarnaast moeten de planten bij droog weer worden bevochtigd.