Voordelen van een palletstelling

stelling op maat

Grote bedrijven maken vaak gebruik van palletstellingen. Je kunt namelijk veel pallets kwijt doordat je de hoogte in gaat. Als je drie of vier rijen omhoog kwijt, kun je dus drie tot vier keer zoveel pallets kwijt, dan wanneer je alles gewoon op de grond zet. Een palletstelling is, zoals de naam al doet vermoeden, een stelling om dus pallets op te slaan. Deze pallets en goederen die hier op staan kunnen verschillende afmetingen hebben, want pallets hebben allerlei verschillende formaten. Je hebt kleine pallets, maar ook echt hele grote pallets. Het zou je dan ook niks verbazen dat palletstellingen dus ook variëren van groottes.

Hoe krijg je de pallets in de stelling?

De pallets kunnen niet met de hand in de stellingen gelegd worden, hiervoor heb je namelijk een heftruck of palletwagen voor nodig. Vooral omdat je de pallets steeds hoger en hoger op moet gaan stapelen is het handig dat er een heftruck of palletwagen aan te pas komt. Het draagvlak, dus waar de pallets op liggen kan uit verschillende materialen bestaan. Uit welk soort materiaal heeft te maken met hoeveel gewicht er op de palletstelling komt te staan. Zo heb je stellingen van vlonders, houten legborden en metalen legborden. Als er veel gewicht op zit, dan wordt er gebruikt gemaakt van metalen legborden, bij lichter gewicht juist houten legborden.

Zeer inzetbaar en je kunt zelf de maat kiezen

Palletstelling is dus geschikt voor het opslaan van een grote hoeveelheid zware en middelzware goederen op pallets. De voordelen van een palletstelling is dat die erg flexibel is. Een palletstelling is zeer breed inzetbaar en is op maat aan te passen. Daarnaast geven palletstellingen ook overzichtelijkheid en veiligheid. Doordat het overzichtelijk is, is het ook een stuk veiliger. De palletstellingen zijn namelijk makkelijk in te richten en voldoen aan alle benodigde veiligheidsregels. Als laatste voordeel, die al vaker benoemd is, hebben palletstelling een grote draagkracht. Je kunt dus veel opslaan, zonder dat je bang hoeft te zijn dat een stelling instort.