Wat is een snowboard?

Een snowboard is een plank waar men op staat tijdens het snowboarden. Snowboarden is een wintersport die veel beoefend wordt overal ter wereld. Snowboarden wordt gedaan door de voeten te bevestigen aan het bord en van een heuvel af te glijden. Men kan bochten maken door te leunen naar een bepaalde kant. Een snowboard bestaat uit verschillende onderdelen. Het grootste onderdeel is de plank zelf die gemaakt is van hout en of kunststof. Daar op zitten snowboard bindingen waarmee men de snowboardschoenen vast kan maken aan het bord. De schoenen zelf zijn speciaal gemaakt om vast te klikken in het snowboard

Wat voor onderhoud heeft een snowboard nodig?

Een snowboard kan lang meegaan als je er goed voor zorgt. Het bord komt in direct contact met sneeuw en ijs en kan daarom aftakelen als je er niet naar omkijkt. Snowboard moeten vaak gewaxt en geslepen worden. Een snowboard waxen houd in dat wax wordt aangebracht op de onderkant van het snowboard. De onderste laag is poreus en de wax gaat in die poriën zitten. De wax glijdt makkelijk waardoor de laag beter beschermd blijft en langer meegaat. Een snowboard slijpen houd in dat de stalen randen van het snowboard scherper worden gemaakt wat bochtenwerk makkelijker maakt voor de gebruiker.

Waar let ik op bij het aanschaffen van een snowboard?

Het allerbelangrijkste om op te letten bij het aanschaffen van een snowboard is de lengte. De lengte snowboard hangt af van je gewicht en je eigen lengte. Lichte mensen nemen vaak kortere snowboards omdat die ook lichter zijn. Een langer persoon heeft een langer snowboard nodig om stabieler op de grond te staan. Snowboard lengte maakt ook uit voor het doel dat je hebt voor je snowboard. Een korter snowboard helpt bij het maken van trucjes omdat deze lichter is en makkelijker te besturen. Let ook op het materiaal van de snowboard. Een flexibeler snowboard kan een lichter persoon helpen terwijl het een zwaarder persoon kan tegenwerken.