Wat zijn badstoffen?

stoffen

Verschillende stoffen kun je overal terug vinden. Het stof dat in je kleding zit tot aan het stof waar je op staat wanneer je uit de douche of het bad stapt. Stof wordt niet alleen op verschillende manieren gebruikt, maar ook voor verschillende producten. In deze tekst ga ik je meer informatie geven over de soort badstof. Waar het van is gemaakt en wat er uiteindelijk mee gemaakt wordt.

Waaruit bestaat badstof?

Badstof zelf, is gemaakt uit twee verschillende stoffen. Deze stof bestaat 90% uit katoen en 10% uit polyester. Badstof wordt altijd dubbel gelust en is dus een speciaal soort katoenen weefsel, dat bestaat uit ingeweven lussen. Door de samenstelling van katoen en polyester is badstof zeer rekbaar, zacht en vochtabsorberend. Om deze reden is dit materiaal zeer geschikt voor badartikelen en hoeslakens.

stoffen

Artikelen van badstof

Aan de naam van de stof zou je kunnen denken dat het alleen wordt gebruikt voor artikelen in de badkamer, maar dat is niet zo. Natuurlijk wordt badstof ook gebruikt voor badjassen, handdoeken of washandjes, daarnaast zit deze stof bijvoorbeeld ook in kleding of in bekleding van stoelen. Tevens kun je, door de unieke structuur van deze stof, ook een fluffy trui maken. Verder is badstof natuurlijk in allemaal verschillende kleuren te verkrijgen. De structuur en de kleur zijn van goede kwaliteit, waardoor de stof zijn kleur en structuur goed behoudt na heel wat wasbeurten. Dus een goed idee om te kopen, wanneer je gewend bent om vaker de was te draaien. Vooral met kleine kinderen in huis.