Verschillende soorten luiers

luiers baby

Kersverse ouders

Jullie zijn net de kersverse ouders geworden van jullie prachtige jonge dochter of zoon. Heerlijk genieten van die kleine.

Maar er moeten natuurlijk wel een aantal zaken in huis gehaald worden om deze kleine wolk te verzorgen.

Wat te denken van de luiers baby. Deze ben je sowieso in grote getalen nodig.

Maar wat is nu de beste luiers baby variant om aan te schaffen?

luiers baby

Verschillende soorten luiers

Er zijn vele verschillende soorten luiers. Van goedkoop naar duur en van duurzaam naar milieubelastend.

Hieronder een kort overzicht.

Reguliere wegwerpluiers

De variant die we het meeste tegen komen is de reguliere wegwerpluier. Deze zien we het meest voorbij komen in de reclame commercials op televisie. Maar ook in de reclamespotjes op de radio en op de bilboards langs de weg worden deze luiers baby het meest aangeprezen.

Kwalitatief zijn dit sowieso goede luiers over het algemeen. Ga je voor deze luiers bepaal dan voor jezelf, maar eigenlijk voor je baby, welke het fijnst is. Er zit namelijk wel degelijk verschil in de pasvorm van zo’n luier. Dit heb je snel genoeg door. Je merkt al snel bij het omdoen van een luier welke het best zit bij jouw baby.

Buiten het merk luier is de maat natuurlijk ook belangrijk. Als een luier strak zit met omdoen, probeer dan eerst een maat groter.

Maar ervaar sowieso het verschil in deze variant luier. Want de luiers van je favoriete supermarkt kunnen heel anders zitten dan de luiers van de drogist bij jouw om de hoek. Ook al is de maat hetzelfde.

Biologische luiers

Er zijn ook biologische luiers. Hier kun je ook voor kiezen. Deze biologische luiers hebben minder schadelijke componenten die vrij kunnen komen bij de verbranding in de afvalfabrieken. Dus wil je bewust bezig zijn met het milieu? Dan is dit een mogelijke optie.

Daarnaast moet je ook bij deze luiers de juiste maat hanteren en ervaren welk merk het fijnst zit.

Wasbare luiers

Dan zijn er ook nog de wasbare luiers. Dit is natuurlijk ook met het oog op het milieu een goede optie. Deze zijn in aanschaf duurder, maar deze gebruik je dan ook veel langer en hierdoor zijn ze op langere termijn goedkoper.