Waarom kiezen voor biologische luiers

biologische luiers

Luiers en alle varianten die er zijn

Als jullie net kersverse ouders zijn geworden, dan weten jullie er waarschijnlijk al alles van. Wat gaan er veel biologische luiers door, of niet? Dit vergt echt een goede voorraad strategie, want je wilt natuurlijk niet misgrijpen.

Welke luiers ga je gebruiken? Het meest voor de hand liggend zijn de wegwerpluiers. Deze worden veruit het meest gebruikt. Hiervoor zie je ook de meeste reclame van voorbij komen op de televisie.

Maar realiseer je wel dat deze wegwerpluiers ook voor een hele grote berg afval zorgen. Deze wegwerpluiers veroorzaken vier procent van het totale huishoudelijke afval op jaarbasis. Ga maar na, per kind ben je ongeveer 7300 luiers nodig. Stapel die maar eens op elkaar op een berg en je kunt een voorstelling maken van de impact.

Maar er zijn goede alternatieven om de milieubelasting te verlagen.

biologische luiers

Biologische luiers

Er zijn ook biologische luiers. Deze biologische luiers bevatten minder schadelijke stoffen dan de reguliere wegwerpluiers en zijn daardoor veel minder belastend voor het milieu.

Daarnaast is het zo dat de reguliere wegwerpluiers zijn vervaardigd uit plastic. Het productieproces van plastic artikelen is sowieso al zeer milieubelastend. Maar het plastic is natuurlijk ook niet afbreekbaar. Dus komt dit in het milieu terecht dan zorgt dat voor een lange periode milieuschade.

De productiemethode van deze alternatieve luiers is veel duurzamer als ook de gebruikte componenten voor deze luiers.

Afvalverwerking

Deze luiers moeten wel bij het restafval gegooid worden. Ze mogen dus niet in de groene bak bij het compostafval. De composteertijd van deze luiers is namelijk nog steeds lang.

Ze gaan dus wel mee in het restafval en uiteindelijk in de verbrandingsoven. Maar omdat ze geen plastic bevatten is de uitstoot veel minder milieubelastend. Daar maak je echt een verschil mee door ze te gebruiken.

Met name zorg je er door het gebruik van deze levers voor dat er veel minder CO2 uitstoot ontstaat die schadelijk is. De uitstoot van deze ecologische luiers kan zelfs weer opgenomen worden door de bomen en de planten.