Zo bereken jij jouw solvabiliteit

solvabiliteit

Toen ik een tijdje terug een lening wilde aan gaan vragen werd mijn solvabiliteitsolvabiliteit uitgerekend. Gelukkig was deze positief, want anders had ik het geld niet gekregen. Zelf wist ik niet precies wat dit begrip inhield en daarom ben ik hierover meer informatie gaan opzoeken. Ik vind het zelf namelijk nooit professioneel staan als ik iets niet snap tijdens een zakelijk gesprek. Daardoor lijkt het niet of ik mijzelf niet goed heb ingelezen en dat wil ik graag voorkomen. Tijdens mijn zoektocht naar de uitleg hierover, kwam ik op een hele nuttige website terecht. De tekst die hier stond, was heel erg makkelijk geschreven. Daardoor is het mogelijk voor iedereen om het te begrijpen en dat vind ik heel positief.

Een goede instelling

Inmiddels weet ik precies wat solvabiliteit inhoud en hoef ik mij daar niet meer druk om te maken. Dat die van ons zo goed is, betekent dat de kans dat wij onze financiële verplichtingen nakomen heel groot is. Dat zegt natuurlijk ook wel iets over ons bedrijf, want wij staan er dus goed voor. Dit merkte ik zelf ook altijd al wel, want wij hebben nooit problemen gehad met betalingen en dat zegt naar mijn idee genoeg.